Απεργούν και απέχουν οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτου

Σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται σε εκατοντάδες εκπαιδευόμενους οδηγούς και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου από την απεργία που κήρυξαν οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών των Περιφερειών της χώρας, από 7/3/2016.

Σύμφωνα με επιστολή της  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη Χρήστο, την Υφυπουργό κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα και  τους Περιφερειάρχες, οι εξεταστές ξεκινάνε απεργιακή κινητοποίηση – αποχή από 7/3/2016, διεκδικώντας την καταβολή των δικαιουμένων αμοιβών τους για παροχή έργου εκτός ωραρίου εργασίας.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο να ταλαιπωρηθούν υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές αν το πρόβλημα δεν λυθεί και ξεκινήσει η αποχή των εξεταστών.

 

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. έχει ως εξής:

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, στην τελευταία συνεδρίασή του στις 21/12/2015, τάχθηκε ενάντια σε κάθε μορφή μη αμειβόμενης εργασίας, που αποτελεί και πάγια θέση της Ομοσπονδίας.

 

Οι συνάδελφοι εξεταστές υποψηφίων οδηγών των Περιφερειών της χώρας, εργάζονται εδώ και δύο μήνες, χωρίς την καταβολή της αποζημίωσής τους. Η καταβολή της διεκόπη με τις διατάξεις του Ν. 4354/15, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε από 1/1/2016. Στις 10/2/2016 κατατέθηκε τροπολογία από τους αρμόδιους υπουργούς, που προέβλεπε την οριστική λύση του θέματος της αποζημίωσης, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων των εξεταστών και βοηθών εξεταστών.Εντελώς αναιτιολόγητα, η τροπολογία αποσύρθηκε.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Δ.Σ. και ότι:

  1. Μέχρι σήμερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει λύσει το θέμα, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά.
  2. Παρήλθε κάθε χρονικό περιθώριο ανοχής των εργαζομένων, που επιτελούν έργο απαραίτητο για την οδική ασφάλεια, και πέραν του κανονικού τους ωραρίου.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ, τους συναδέλφους εξεταστές και βοηθούς εξεταστές υποψηφίων οδηγών, ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, από το έργο των εξετάσεων, που διενεργείται εκτός ωραρίου, από τη Δευτέρα 7/3/2016, σε όλη τη χώρα.