Συνάντηση Χ. Σπίρτζη με Σχολές Οδηγών Αυτοκινήτου στο ΕΕΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ.Χρήστο Σπίρτζη είχε η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στις 13 Ιουνίου 2016, στην Έδρα του Επιμελητηρίου. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον κλάδο των σχολών εκπαίδευσης οδηγών αυτοκινήτου για τα σοβαρά προβλήματα που έχει. Στη συνάντηση το παρών έδωσαν πολλοί συνδικαλιστές και εκπαιδευτές οδηγοί και ανοίχτηκε εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. υπουργό.

Το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ και συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου των σχολών εκπαίδευσης οδηγών αυτοκινήτου, κ. Νίκος Γρέντζελος,μιλώντας για τα προβλήματα του κλάδου, είπε μεταξύ άλλων:

main_EEA_SXOLES_ODIGON_SPIRTZIS__2_

Κατ αρχήν στο θεωρητικό κομμάτι των μαθημάτων θα πρέπει να προστεθεί και άλλη μια γλώσσα, αραβικά ή πακιστανικά, ίσως και δύο γλώσσες. Επίσης στη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων οδήγησης να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω ειδικές πλατφόρμας με δυνατότητα του μαθήματος να δίνεται και με τη νοηματική. Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να βγάλει πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως γιατί να μη μπορεί να παρακολουθήσει και θεωρητικό μάθημα εξ αποστάσεως. Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται θα πρέπει να προβλεφθεί παράταση για τις κάρτες που έληξαν και να λυθεί το πρόβλημα των δευτεροβάθμιων επιτροπών γιατί τώρα δεν λειτουργούν (ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε αμέσως ότι το θέμα λύνεται). Το καλοκαίρι που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, είμαστε υποχρεωμένοι, για τα μηχανάκια, να φοράμε και στην εκπαίδευση και στην εξέταση τη γνωστή στολή. Προτείνω να φοράμε μόνο ειδικά πρόσθετα στα χέρια και τα πόδια και έτσι ο εκπαιδευτής αν κάνει μάθημα.