Ανακοίνωση μετά το πέρας της συνάντησης των Προέδρων των Σωματείων Εκπαιδευτών της Περιφέρειας Αττικής

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης στο Υπουργείο Μεταφορών, μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού κ. Χ. Σπίρτζη και αντιπροσωπείας του ΕΕΑ και της Π.Ο.Ε.Ο. για την κατάθεση σχετικών προτάσεων από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, σήμερα 18/10/2018 οι Πρόεδροι των Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής συζήτησαν για τις εξελίξεις.

Όπως ενημερωθήκαμε από συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Υπουργό, ο κ. Σπίρτζης αποδέχθηκε τα κάτωθι προκειμένου να τα συμπεριλάβει στο Σχέδιο Νόμου σχετικά με τη λειτουργεία των Σχολών Οδηγών:

1. Συγγραφή και έκδοση βιβλίων θεωρητικών εξετάσεων σε περισσότερες γλώσσες
2. Πρόβλεψη και καθιέρωση e-learning για ΑΜΕΑ
3. Πρόβλεψη για λειτουργία Σχολών Οδηγών από νομικά πρόσωπα και δυνατότητα συστέγασης και συν λειτουργίας.
4. «Αγκάθι» παραμένει η πρόθεση του Υπουργείου οι εκπαιδευτές να μην παρίστανται στην πρακτική εξέταση.

Κατά τη διάρκεια συζήτησής του με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε ότι στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρχει παρουσία κατά την ώρα της εξέτασης, του ιδιοκτήτη ή εκπαιδευτή της σχολής οδηγών με την οποία έκανε μαθήματα ο εξεταζόμενος και όχι εκπροσώπου άλλης σχολής.

Τα Σωματεία της Περιφέρειας Αττικής είναι υπέρ της εξυγίανσης της διαφάνειας που βοηθάει στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας.

Όσον αφορά το θέμα των πρακτικών εξετάσεων ο Υπουργός απάντησε ότι μέσα στο σχέδιο Νόμου υπάρχει η εξασφάλιση της αμοιβής των εξεταστών αναδρομικά και έως το τέλος Δεκεμβρίου 2018, με το υπάρχον σύστημα.

Δείτε την επιστολή του προέδρου του ΕΕΑ προς τον κ.Σπίρτζη  πατώντας εδώ