Η κοπή πίτας των επαγγελματιών εκπαιδευτών και η στήριξη του Ε.Ε.Α. στον κλάδο

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8/2/2020, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής, από κοινού με το Σωματείο του Κεντρικού Τομέα Αθήνας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Δόλγυρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Γυπαράκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών κ. Διαμαντής Ηλιάδης και ο σύμβουλος για ζητήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κίμων Λογοθέτης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης ευχήθηκε υγεία, ευημερία και μία δημιουργική χρονιά σε όλους τους παριστάμενους και υπογράμμισε τη στήριξη της Περιφέρειας στον κλάδο, προσθέτοντας ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών και η εμπέδωση της βιώσιμης κινητικότητας στην Αττική.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δεσμεύθηκε για δράσεις ενίσχυσης της ψηφιακής παρουσίας των εκπαιδευτών, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογείται η υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης για τις σχολές οδηγών, καθώς και προγράμματος θεωρητικής εκπαίδευσης.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής και Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος αναφέρθηκε στη δύσκολη για τον κλάδο προηγουμένη χρονιά με το πολύμηνο «μπλόκο» στις εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης και έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας όλων των φορέων με στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων του Κεντρικού Τομέα Αθήνας κ. Νικόλαος Πουλιάσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για μία σειρά από μείζονος σημασία ζητήματα σχετικά με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ακόμη, τα βασικά σημεία του νέου που αφορά στον κλάδο παρουσίασε στους επαγγελματίες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από το Ε.Ε.Α. παρέστησαν, επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτρης Βαρδακώστας (και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Ε.Ε.Α. «Αρωγός»), Κωνσταντίνος Δρόσος, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Σταύρος Σαξιώνης.